Vervanging riolering Stokkumerweg Markelo

Start uitvoering vervanging riool Stokkumerweg Markelo

In de week van 11 mei 2015 start aannemer Timmerhuis uit Vriezenveen met de klus om het vuilwaterriool te vervangen in de Stokkumerweg in Markelo. Tegelijkertijd met de vervanging van de riolering worden bestrating en groenonderhoud meegenomen en zieke kastanjebomen vervangen. Het project beslaat het gebied tussen de wegversmallingen van huisnummer 27 tot 48. Het werk duurt ongeveer 4 maanden. 

In de afgelopen weken zijn de voorbereidingen getroffen  voor de werkzaamheden. Het werk is aanbesteed en inmiddels is aannemer Timmerhuis uit Vriezenveen opgedragen om de werkzaamheden uit te voeren. Meer informatie op deze webpagina…

Beschrijving van het werk

Alle kastanjebomen zijn begin april al gekapt. Dit hebben wij gedaan om te voorkomen dat hierin vogels gaan broeden. Vervolgens begint de aannemer ter hoogte van nummer 27 met het opbreken van de weg om het vuilwaterriool te gaan vervangen. Voor het leggen van het nieuwe riool worden de klinkers van de rijbaan en naastgelegen stroken eruit gehaald, het groen verwijderd en het oude vuilwaterriool opgegraven en afgevoerd.  Daarna kan de nieuwe rioolbuis worden gelegd. Na het leggen van het riool wordt er zand aangevoerd om de rijbaan en naastgelegen stroken te bestraten. Als laatste wordt het nieuwe groen geplant. Er wordt in totaal ongeveer 350 meter riool vervangen. Het werk wordt in fasen uitgevoerd.

In de uitvoering zal ook een deel van het vuilwaterriool in de Brinkweg worden vernieuwd. Het gaat om het deel vanaf de splitsing Stokkumerweg – Brinkweg tot aan huisnummer 15. Uit aanvullende inspecties is gebleken dat ook dit gedeelte vervangen moet worden wat in dit werk goed kan worden gecombineerd. 

Omwonenden worden door de aannemer geïnformeerd over het precieze tijdstip van uitvoering en over de voortgang van de werkzaamheden. De aanleg van de bestrating brengt overlast met zich mee maar geprobeerd wordt de overlast tot een minimum te beperken. 

Over de inrichting van het groen ter hoogte van de parkeerplaats voor de school is  de gemeente in overleg met aanwonenden.    

Meer informatie

Contactpersoon is de projectleider, de heer M. Harbers, tijdens kantoortijden bereikbaar op telefoonnummer 0547-858585 of per e-mail op [email protected] .

Stokkumerweg Markelo